Home
Labdiagnostiek
Ondersteuning
Fundusfotografie
Onderwijs
ICT ondersteuning
Kwaliteitszorg
Veel gestelde vragen
Contact

 

Laboratoriumdiagnostiek

De laboratoriumdiagnostiek omvat zowel de klinische chemie, de microbiologie als de pathologie en wordt uitgevoerd door erkende medisch specialisten, die werken in gecertificeerde medische laboratoria.

 

Stichting UHS verzorgt in overleg met de aanvrager de venapuncties en de logistiek van aanvraag tot en met rapportage en advies. Hiervoor selecteert zij laboratoria die gecertificeerd zijn en bekend staan om hun kwaliteit en expertise. Het vakgebied omvat onder andere de hematologie, stolling, klinische chemie, endocrinologie, allergologie, serologie, microbiologie, virologie en histologie. Voor de huisarts zijn speciale aanvraagformulieren gemaakt die overzichtelijk zijn, waardoor eenvoudig de meest voorkomende analyses kunnen worden aangevraagd. Desgewenst kan in voorkomende situaties en in overleg met ons een uitgebreider analysepakket worden aangevraagd. Wij zijn 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar en ondersteunen u dan met adviezen.

Door op aanvraagformulier te klikken vindt u op deze webpagina een voorbeeld van een van onze formulieren.

Hier vindt u een handig overzicht van de microbiologische afname materialen.

 

Medische laboratoria

Stichting UHS werkt samen met het laboratorium SSDZ in Delft. SSDZ is een groot laboratorium en gecertificeerd door de CCKL, (Coördinatie Commissie ter bevordering van de Kwaliteitsbeheersing van het Laboratoriumonderzoek op het gebied van de Gezondheidszorg). Het hele arsenaal van laboratoriumanalyses (klinische chemie, toxicologie, microbiologie en pathologie) is in principe mogelijk. Vanzelfsprekend zullen wij in samenspraak met u een selectie maken die past bij uw praktijkvoering. Uitslagen worden verzonden per Edifact/Lifeline naar uw digitale postbus.

Door de ruime ICT ervaring zijn alle koppelingen met diverse Huisarts informatie-systemen mogelijk. U hoeft zich hier geen zorgen over te maken. Het programma Cyberlab maakt het mogelijk dat u inzage heeft in de laboratoriumresultaten buiten uw HIS. Via een beveiligde omgeving kunt u op diverse locaties inloggen, ook vanuit het ziekenhuis.

 

 

Top
Stichting Huisartsen Services UHS | info@uhslab.nl